Bislett

St. Hanshaugen/Bislett er populære boligstrøk sentralt beliggende mellom øst og vest. Ikke fullt så hipt og kult som Grünerløkka, men veldig attraktivt likevel. I dette strøket er det mange koselige kafeer og restauranter. Velger du å bo her, kan du gå ned i første etasje i bygningen og ta en kaffe på sjarmerende Åpent Bakeri Frydenlund.

De mest populære spisestedene på Bislett er Kolonialen og L’ardoise. Godt Brød, Kaffebakeriet og Baker Hansen er populære kaffesteder ved Bislett. Bislett Kebab er et kjent stoppested på vei hjem etter en natt på by’n.

Noen minutter unna, i en fredet bygning fra 1920, ligger Bislett bad & Trening. Her kan du trimme og svømme i vakre omgivelser. I parallellgaten til Frydenlundgata ligger Galleri Ramfjord og er et anerkjent kunstgalleri med hyppige utstillingsåpninger og samtidskunst av høy kvalitet. I det godt bevarte funkiskvartalet i gaten nedenfor Frydenlundgata, ligger nisjebutikkene Frøken Flood Blomster, Haavarstein Couture og sjarmerende Bokstua bokhandel. Den populære interiørbutikken Eske ligger også her (på motsatt side), og Oslos mest eksklusive skobutikk, Skomaker Dagestad ligger fem minutter til fots fra leiligheten. Går du noen minutter til, befinner du deg midt i den pulserende handlegaten Bogstadveien.

Bislet stadion er etter Holmenkollen et av Norges mest kjente idrettsanlegg. Her arrangeres det jevnlig konserter og idrettsstevner. Det er også muligheter for trening på innendørs løpebane på Bislet.

Ved St. Hanshaugen ligger Pascal nabo-bistro, den folkelige restauranten Smalhans med utmerkelsen Bib Gourmand i Michelin Guiden. Anerkjente Java Espressobar & Kaffeforretning og den herlige delikatessebutikken Gutta På Haugen, ligger ved parken i Ullevålsveien.

St. Hanshaugen er en promenade park i engelsk stil med gangveier som slynger seg gjennom terrenget, sittebenker, skulpturer og vanndammer. På varme, solrike dager er det uteservering og ved Tårnhuset helt på toppen, er det fantastisk utsikt utover byen. Det er mange konserter og arrangementer i parken i sommerhalvåret. Et par busstopp nord for Bislett og St. Hanshaugen, ligger Universitetet i Oslo, Ullevaal Sykehus og Tannlegehøyskolen. Du kan sykle (10 min.), gå (20 min.) eller ta buss/trikk til sentrum.