Opplev Stavanger gratis!

Lagt til november 7, 2019
Stavanger er stedet for å nyte omgivelsene, og de beste opplevelsene er som vi vet - gratis. Her er våre Stavangertips!

Mosvannet ligger på Madlaveien ca. ti minutter fra Stavanger sentrum og er et ypperlig sted for å lufte hodet etter en lang arbeidsdag eller en rolig Søndag. Mosvannet tar mellom 45 og 50 minutter å gå rundt og er også populært for joggere. Hvis du ikke ønsker å gå så langt er Breiavannet midt i byen et flott alternativ, som ikke koster en krone.

Møllebukta i Hafrsfjord ligger 15 minutters buss eller biltur fra sentrum og er stedet der vikingkongen Harald Hårfagre samlet Norge til et rike. Som et minne om det historiske slaget er det satt opp tre store sverd i svaberget. Møllebukta er også en populær strand om sommeren og har flotte turområder.

Jærstrendene har etter vår mening de vakreste strendene. Strendene er like populære blant lokale siddiser som turister og surfe-elskere fra hele verden. Ta med kamera, nistemat og badetøy om været tillater det.

Stavanger Domkirke ble bygget på 1100 tallet og er Norges eldste domkirke. Kirken er absolutt verdt et besøk og er åpen for besøkende man-tors mellom 11.00-16.00

Gamle Stavanger er Nord-Europas best bevarte trehus bebyggelse og ligger rett ved Vågen i Stavanger sentrum. Med sine små, hvite trehus og trange brosteinsgater er dette området en koselig opplevelse verd å få med seg. Her finner du også kafeer og Hermetikkmuseet som er like spennende for stor og liten.

Er du ute etter vakker utsikt, kan jeg anbefale en topptur til Dalsnuten i Sandnes. Fjellet har en høyde på 323 moh og tar kun et par timer å bestige. Fra parkeringsplassen på Gramstad finner du oppmerkede turstier og har et åpent terreng og flott vestlandsnatur. Husk gode tursko og kle deg etter været.